HTML

I'm into reality -

Friss topikok

Címkék

adolf (1) aguilera (1) anarchia (2) anne (1) átbaszás (1) Avril (1) bam (1) béna (1) beyoncé (1) blog (1) Bono (1) britney (1) celeb (1) christina (1) deszkás (1) divat (1) duff (1) esszé (2) filozófia (1) frank (1) gaga (1) gazdag (1) gázkamra (1) gördeszka (1) goth (1) gulág (1) háború (1) hilary (1) hilton (2) hitler (2) holokauszt (2) internet (1) írás (1) jackass (1) Jackson (1) kiközösítés (1) koncentrációs (1) krematórium (1) kritika (4) külsőség (1) Lady (1) Lavigne (1) lola (1) margera (1) média (5) michael (1) mtv (2) munkatábor (1) music (1) náci (2) napló (1) oltás (5) Paris (2) pistols (1) Playboy (1) politika (2) politizálás (1) punk (1) Ribanc (1) sex (1) spears (1) szegény (1) szerelem (1) szexualitás (1) Sztár (1) tábor (1) television (1) tinisztár (2) tolerancia (1) tv (2) változás (1) vans (1) verselemzés (1) vh1 (1) világháború (2) vivatv (1) youtube (1) zene (1) zsidó (2) Címkefelhő

Dúsgazdag és embertelen

2010.06.01. 17:47 aet3qe

A szegénységről írtam már, de most egy kicsit más szempontból közelítem meg a témát. Mindenki hallott már a fejlődő országokról, és valószínűleg azok helyzetéről is... A dolog elszomorító, és az idő múlásával csak egyre rosszabb lesz a helyzetük. Szerencsére vannak még jószívű emberek, akik segítenek, vagy legalábbis szeretnének segíteni rajtuk.

A probléma ott kezdődik, hogy mint a legtöbb dolognak, ennek is van egy párhuzamos ellentéte. Vannak emberek, akik annyira gazdagok, mint a fejlődő országok lakói szegények. Gondolok itt a hollywood-i szupersztárokra, akik szerepeltek pár ándzselinadzsolibredpitt-szintű filmben, és dollármilliókat kerestek vele. Vannak, akik zenéléssel kerestek temérdeksok pénzt, pontosabban azzal, hogy írtak nekik egy albumnyi számot, a stúdióban felénekelték (amit aztán szépen kijavítgattak itt-ott, mert tehetség nemigen van), aztán élőben meg jól leplaybackelték. A VivaTV, meg a már kedvencnek kikiálltott MTV (máramikor) leadta pár klippjüket és innentől már dőlt a lé ide is, oda is. Csak nem jó helyre. Vannak persze olyan sztárok, akik szintén az utca szegénységéből küzdötték(?) fel magukat a csúcsra, ilyen például a már említett 50 Cent, aki most ugyanúgy szarik a szegényekre, mint annak idején őrá szart a többi gazdag. Aztán persze csinálja a reality-t az MTV-re, csupáncsak segítségképpen régi énjéhez hasonló egyedeknek, közben meg - mint mindig - ő kaszálja a legtöbbet.

A drágaságok ezután csak építgetik (khm, megveszik) a luxusvillákat, a méregdrága autókat, a kínaibanismegkapodugyanezt ruhákat dollárezrekért, és akkor csodálkozunk, hogy hol a pénz. Ott van valahol Lindsay Lohan cípőgyűjteményében, Britney Spears ruhásszekrényében, Paris Hilton fagyikelyhében, David Beckham luxusvillájának minden egyes arannyal berakott kis szegletében, Travis Barker álomautóiban, és persze a fő-fő együttműködőpartnernél, az MTV-nél. Igen, igen, azok a luxusvillák. Kevés dolog basz fel úgy, mint a semmittevő sztárocskák lakhelyei... Én is szeretnék természetesen egy olyat, de egy percig nem tudnék meglenni benne úgy, hogy közben valaki a házam előtti padon alszik, valaki többezer kilóméterre tőlem pedig még inni sem tud, olyan szegény. De hogy miért kell nekik ebből több is?? És minek kell Hilary Duff házába 8 hálószoba, és 6 fürdőszoba, 2 medencével, 3 teniszpályával, egy golfpályával, meg egy McDonald's-cal a kertben, amikor csak egyedül lakik ott? És amúgy sincs általában otthon, mert egyik héten Hawaii-on van "fontos dolga", másik héten meg éppen a Török Riviérán...

Ennek ellenére meg kell említsem a sztárok értelmes, együttérző, emberi társaságát is, akik millióikat nem (csak...) saját kényelmükre költik, hanem egyes szervezeteket támogatnak pénzükkel. Ilyen például Bono a U2-ból, vagy Michael Jackson (R.I.P.). M.J. számaiban például többször megjelenik a törődés és a szeretet, az emberek közti különbségek és társadalmi fokok elhagyása, a szegények megsegítése és különböző bőrszínű emberek elfogadása. Nem is értem, miért nincs több ilyen sztár... Talán mert a pénz elvakít, és csak az alapvetően igazi, emberi tulajdonsággal rendelkező személyek tudnak kitartani az ember eredeti viselkedésénél?

(Azt azért megemlíteném, hogy az iróniával telített mondatokban felsorolt sztárok csak saccra kerültek oda, ahova, de szerintem megegyezhetünk abban, hogy mindegyik feleslegesen szórja a pénzt.)

Szólj hozzá!

Címkék: celeb mtv béna hilton gazdag szegény michael oltás vivatv duff hilary Jackson Paris Sztár Bono

A bejegyzés trackback címe:

https://imintoreality.blog.hu/api/trackback/id/tr686041406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása