HTML

I'm into reality -

Friss topikok

Címkék

adolf (1) aguilera (1) anarchia (2) anne (1) átbaszás (1) Avril (1) bam (1) béna (1) beyoncé (1) blog (1) Bono (1) britney (1) celeb (1) christina (1) deszkás (1) divat (1) duff (1) esszé (2) filozófia (1) frank (1) gaga (1) gazdag (1) gázkamra (1) gördeszka (1) goth (1) gulág (1) háború (1) hilary (1) hilton (2) hitler (2) holokauszt (2) internet (1) írás (1) jackass (1) Jackson (1) kiközösítés (1) koncentrációs (1) krematórium (1) kritika (4) külsőség (1) Lady (1) Lavigne (1) lola (1) margera (1) média (5) michael (1) mtv (2) munkatábor (1) music (1) náci (2) napló (1) oltás (5) Paris (2) pistols (1) Playboy (1) politika (2) politizálás (1) punk (1) Ribanc (1) sex (1) spears (1) szegény (1) szerelem (1) szexualitás (1) Sztár (1) tábor (1) television (1) tinisztár (2) tolerancia (1) tv (2) változás (1) vans (1) verselemzés (1) vh1 (1) világháború (2) vivatv (1) youtube (1) zene (1) zsidó (2) Címkefelhő

Internetes veszekedések és az önkritika

2010.05.16. 15:38 aet3qe

Az újra képernyőre kerülő Megasztár révén jutott eszembe a téma egy rövidebb gondolatmenet következtében. Hogy hogyan, később kiderül.
Legutóbb a tinisztárokról esett szó, bár korántsem olyan részletesen, mint ahogy azt a téma megkövetelné, szóval valószínűleg visszatérek még rá. Szóval, az említett sztárocskákról mindenkinek meg van a véleménye, a mai internetközpontú világban pedig aki csak akar, véleményt nyílváníthat az ott fellelhető dolgokról (ahogy én is teszem :D). Példaként maradjunk a tinisztároknál, azon belül is Lolárnál, ha már eleve róla írtam, most is róla fogok. Az énekesnő szakmai elértségéről is szó esett már, szóval nem is taglalom tovább. Az meg már mindenkinél szubjektív, hogy éppen ezzel egyért-e, vagy éppen nem. Ahogy már mondtam, itt, az interneten erről - jobb esetben - mindenki véleményt nyílváníthat, és pont, mint a való életben, ez okozza a problémát.

Lola egyik dala felkerül egy videómegosztóra, és a komment-szekcióban máris olvasható Felhasználó1 véleménye: "Ez szar." Erre jön Felhasználó2, és osztja az előző kommentelő véleményét. És akkor jön Felhasználó 3 és az első két kommentelőt letámadva, mérgesen ír ő is egy véleményt: "Csak azért utáljátok, mert féltékenyek vagytok rá... Nincs értelme egy sikeres énekesnőt oltani, amikor ti se tudtok jobbat." Na most. Az első bajom nekem azzal van, hogy a 3-as felhasználó miért támadja be az első két felhasználót, hiszen ők csak véleményt nyílvánítottak, amihez tudtommal mindenkinek joga van, az interneten meg főleg... A másik dolog, a tipikus 10 éves szintű visszapofázás, a "te sem tudsz jobbat". Szóval akkor itt az a bibi, hogy a kijelentő saját maga írta le, hogy az említett dolog tényleg szar. Felhasználó2 látva a harmadik kommentet visszaír: Lehet, hogy én nem tudok jobbat, de legalább van önbecsülésem, és nem állok ki ország-világ elé a 0 tehetségemmel." És akkor itt jön a képbe a Megasztár. Felhasználó3-nak kommentjéből ítélve van önkritikája, de sajnos nagyon sok embernek nincsen... Én is jól el szoktam röhögcsélni a Megasztár válogatóin, viszont vannak pontok, amikor elgondolkozok, hogy egyes embereknek mennyire nincs önkritikája, egyszerűen el sem tudom képzelni, mint gondolhatnak magukról, hogy ennyire nem veszik észre a saját hibáikat.

2 komment

Címkék: média kritika internet youtube lola oltás tinisztár

A bejegyzés trackback címe:

https://imintoreality.blog.hu/api/trackback/id/tr406041408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megalomaniac 2010.05.24. 16:49:42

Igen, az ilyen megasztáros dolgoknál én is le vagyok döbbenve. Az a probléma, hogy van egy csomó tehetségtelen barom, aki csak azért megy be, mert a gerinctelen barátok, az elfogult családtagok még bíztatják is. Tényleg lenyűgöző, hogy egy-két ember mit produkál ott... xD

V 2010.05.24. 17:05:51

Egy mostani Megasztárban volt, hogy miközben a srác énekelt, az anyuka kint nyugodtan hangoztatta, hogy a fia nem tud énekelni... Hát észrevettük közben... De az a vicc, hogy vannak embereket, akiket direkt hívnak oda égetni magukat... Például ez a bikicsunáj-koma is nagyon "ken lí"-gyanús volt nekem, de aztán beraktak egy csajt, aki szintén a kenlít énekli, ráadásul pont úgy, mint a külföldi csaj..:D Ennyit róluk.
süti beállítások módosítása