HTML

I'm into reality -

Friss topikok

Címkék

adolf (1) aguilera (1) anarchia (2) anne (1) átbaszás (1) Avril (1) bam (1) béna (1) beyoncé (1) blog (1) Bono (1) britney (1) celeb (1) christina (1) deszkás (1) divat (1) duff (1) esszé (2) filozófia (1) frank (1) gaga (1) gazdag (1) gázkamra (1) gördeszka (1) goth (1) gulág (1) háború (1) hilary (1) hilton (2) hitler (2) holokauszt (2) internet (1) írás (1) jackass (1) Jackson (1) kiközösítés (1) koncentrációs (1) krematórium (1) kritika (4) külsőség (1) Lady (1) Lavigne (1) lola (1) margera (1) média (5) michael (1) mtv (2) munkatábor (1) music (1) náci (2) napló (1) oltás (5) Paris (2) pistols (1) Playboy (1) politika (2) politizálás (1) punk (1) Ribanc (1) sex (1) spears (1) szegény (1) szerelem (1) szexualitás (1) Sztár (1) tábor (1) television (1) tinisztár (2) tolerancia (1) tv (2) változás (1) vans (1) verselemzés (1) vh1 (1) világháború (2) vivatv (1) youtube (1) zene (1) zsidó (2) Címkefelhő

Az élet értelme

2010.08.03. 14:46 aet3qe

A sok kihagyás után egyből egy roppant érdekes és sokak által ízekre szaggatott, mégis megoldatlan filózófia téma jön. És tényleg ez az a téma, amivel már olyan sokan foglalkoztak, sokan belevetették magukat, mégis mindenki jól tudja, mennyire nehéz ezt megállapítani. Az én véleményem szerint ez a dolog teljesen szubjektív, és akkor ezzel máris szubjektíven állapítottam meg a téma lényegét... Bele lehet gondolni, lehet fölötte ülni órákat, de a végeredmény úgyis mindenkinek más lesz.

A kérdés csak az, meg lehet-e objektíven közelíteni ezt a témát? Gondoljunk csak bele... Az élet értelme. Ennél a kijefezésnél mindenkinek ésszerűen a saját élete jut eszébe, tehát biztos, hogy mindenki a saját céljaihoz, álmaihoz, saját érdeklődési köréhez tartozó dolgot tud megnevezni életének értelmeként. Ha már itt tartunk... Kinek mi az álma... Lehet valakinek a munka az álma, a szerelem, a család... Szerelmesek sokszor mondják egymásnak, hogy "te vagy az életem értelme." Igazából ez volt az a dolog, ami elindította bennem ezt a gondolatmenetet. Ha netán egy személynek meghal a szerelme, vagy akár csak szakít vele, úgy érezheti magát, mint aki "elvesztette élete értelmét", s emiatt akár öngyilkosságot is elkövethet. A szerelem már megint megér egy újabb gondolatsort, de én nem hiszek abban, hogyha egy nagy szerelmünket elveszítenénk, egyből el kellene dobnunk megunktól az életünket, mert nem feltétlen egy embernek kellene az életünk értelmének lenni, de ez tényleg személy szerint változó. Az élet változik, az emberek változnak, ha elveszítünk valakit, keresnünk kell mást, ami lehet életünk értelme. Az élet, amíg éljük, van értelme. Ha valaki valami elvesztése miatt öli meg magát, az nem feltétlenül jelentheti azt, hogy nem volt életének értelme, egyszerűen csak feladta, az élet értelmét eldobva magától, azt tovább nem keresve. Ha az életének értelme egyszerűen eltűnt az életéből, az talán azt jelenti, soha nem is volt az. Tovább kell keresni. Biztosan van (vagy a keresés után lesz, talál) mindenkinek egy olyan dolog az életében, amit ha megtalál, boldoggá teszi a természetes, számára a "Nagykönyvben megírt" haláláig.

Az álláspontom szerint az élet értelme csakis egy dolog lehet: a saját boldogság. A saját boldogság megtalálásáért tenni kell, de legelőször álmodni. Álmok nélkül nem lehet élni, de nem is érdemes. Feladni könnyű, de küzdeni még nehézsége ellenére is érdemesebb, és hasznosabb. Minden emberéletnek van értelme, és ezt az értelmet csak a birtokló találhatja meg sajátos küzdelmek árán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://imintoreality.blog.hu/api/trackback/id/tr356041404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása