HTML

I'm into reality -

Friss topikok

Címkék

adolf (1) aguilera (1) anarchia (2) anne (1) átbaszás (1) Avril (1) bam (1) béna (1) beyoncé (1) blog (1) Bono (1) britney (1) celeb (1) christina (1) deszkás (1) divat (1) duff (1) esszé (2) filozófia (1) frank (1) gaga (1) gazdag (1) gázkamra (1) gördeszka (1) goth (1) gulág (1) háború (1) hilary (1) hilton (2) hitler (2) holokauszt (2) internet (1) írás (1) jackass (1) Jackson (1) kiközösítés (1) koncentrációs (1) krematórium (1) kritika (4) külsőség (1) Lady (1) Lavigne (1) lola (1) margera (1) média (5) michael (1) mtv (2) munkatábor (1) music (1) náci (2) napló (1) oltás (5) Paris (2) pistols (1) Playboy (1) politika (2) politizálás (1) punk (1) Ribanc (1) sex (1) spears (1) szegény (1) szerelem (1) szexualitás (1) Sztár (1) tábor (1) television (1) tinisztár (2) tolerancia (1) tv (2) változás (1) vans (1) verselemzés (1) vh1 (1) világháború (2) vivatv (1) youtube (1) zene (1) zsidó (2) Címkefelhő

Tinisztárok

2010.05.09. 15:48 aet3qe

A tinédzserkor minden ember számára meghatározó, hiszen ez az időszak önmagunk kereséséről szól. Ebből kifolyólag, talán ilyenkor vagyunk a legbefolyásolhatóbbak. Ezt pedig kihasználva a média ezt a korcsoportot is megcélozta saját termékeivel, a tinisztárokkal. Ezeket a 10-22 éves egyedeket legtöbbször (sőt, szinte mindig) azért szerződtetik le a lemezcégek, azért kapnak szerepet filmekben, vagy egyszerűen csak állítják őket a reflektorfénybe, hogy a célzott korosztály életéből se hiányozhasson a média, és mindenképpen fizessenek a sok nyalánkságért, amik a felsőbbrendűnek beállított kortársaikhoz kapcsolódnak.

A tizenéves korosztálynak ez tényleg csábító, hiszen a tinisztárok élete a médián keresztül érdekesebbnek, izgalmasabbnak tűnik, mint a sajátjuk, így befolyásolhatóságuknak köszönhetően inkább foglalkoznak a tinicelebek életével, mint sajátjukkal, ami nem tartalmaz sok olyan érdekfeszítő dolgot, mint a reflektorfényben élő ifjúságé. Sokat gondolkoztam azon, hogy a tinisztárok tudják-e, hogy ennek a mindenkit bekebelező gépezetnek a játékszerei, vagy teljes nyugodtsággal, naivan élvezik a sok dicséretet, amit a 14 éves korosztálytól és a manipulatív cikkek írójaitól kapnak. És vajon tudják-e - hogy példával éljek -, hogy azért kérték fel őket az egyes kampányokba, mint például a Ne fordulj el!, a Tiszta fejjel, és a Mentsd meg a Földet a sztárokkal! kapmpányok (amik azért lássuk be, annyira meghatározóak a mai tinédzserek életében és a magyar tinisztárok zsebpénzének összegében, hogy külön post-ot érdemelnek).

Ha már itt vagyunk, előveszek akkor egy tinisztárt is, mint exemplum. Legyen mondjuk Lola. Oszlopos tagja a magyar tinisztár-felhozatalnak, talán a legelső a mai egyedek közül. Egy kis utánajárás után már én is tudom, hogy 2005-ben futott be, azóta több Viva Comet és Bravo Otto-jelölés, illetve azok nagyrészének díját is magáénak tudhatja. Ha írnék erről is egy posztot, akkor bővebben kifelythetném ennek miértjét, de ide talán annyi is elég, hogy Lola a többi kommersz tinisztárral együtt "kicsit" túlértékelt, éslenne még mit finomítani a tehetségükön, de legfőképpen a rajongóikhoz illetve a médiához való hozzáállásukon.

Szólj hozzá!

Címkék: média kritika oltás tinisztár

A bejegyzés trackback címe:

https://imintoreality.blog.hu/api/trackback/id/tr776041409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása